Почистване на мазе от битови отпадъци

Хамали за почистване на мазе от битови отпадъци

Почистване на мазе от битови отпадъциВ жилищните домове отпадъците в мазетата и канализацията предизвикват тежка миризма, както в непочистен дом. Естествено, че тук трябва бърза намеса, за да се реши този проблем, но тук се налага ползването на квалифицирани специалисти. Относно отстраняването на битовите отпадъци в дома ви, може да направите и сами, но при почистване и ремонт на канализацията в мазето ще се наложи голяма отговорност или компания, която да осигурява техническото обслужване на даденото трасе.

Като правило, при възникване на почистване на канализацията в избените помещения на жилищните здания, под ударите попадат хора, живеещи на първите етажи. В това време много от жителите могат даже да не забележат появилият се проблем, но на първия етаж максимално ще усетят цялата му «красота». Затова, тях по-малко от останалите се безпокоят от състоянието на канализацията. Има случаи, когато жителите на първите етажи, извършват ремонти на тоалетни или вани, стараейки се да запазят канализациите чрез всички възможни способи. Някои пробиват тръба в избеното помещение в резултат, на което цялата мръсотия и фекалии попадат в мазето, а миризмата ще се носи не само до първите етажи, но и из другите етажи на жилищния блок. През летните месеци такива изпарения могат да донесат опасност за здравето на хората.

Каква е причината за поява на проблем в избената канализация?

Кого може да виним за появилата се ситуация? Смело можем да отговорим, че всички жители се отнасят небрежно към канализационната система, хвърляйки в нея различни отпадъци с не малки размери. В канализацията дори попадат такива вещи, които ни е сложно дори да предположим. Например, там са намирани детски играчки, гъби, кори от диня, пилешки кости, женски консумативи, полиетиленови торбички и какво ли не.

Практиката показва, че през лятото отпадъците са 50% по-често, отколкото през зимата. Това е свързано с появата на свежи плодове и овошки. Жените, като порядъчни домакини, започват всичко да консервират, като изхвърлят в канализацията какво ли не (костилки, твърди опашки и др.).

По новогодишните празници също често се случва да има запушване на канализационната система. Остатъци от салата се отправят направо в сифона на мивката. А там, коктейл от хранителни отпадъци, объркани с майонеза и масло. Навярно в скоро време хората трябва да си дадат сметка и да  избягват  възникването на такива проблеми, като съблюдават простите правила по експлоатация на канализационните системи:

– Никога не изхвърляйте отпадък в клекалата и мивките;

– Не изхвърляйте в канализацията остатъка от обяда си;

– Отделяйте твърдите от течните отпадъци;

– Ремонта на канализацията трябва да бъде извършена само от професионалисти;

– Не натоварвайте канализацията с големи количества отпадъци.

Category: Hamal.BG TAG: , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *