Изхвърляне на строителни отпадъци

Изхвърляне на строителни отпадъциИзхвърля отпадъци 0888 575 888

След ремонта идва ред на голямото почистване. Струпани камари от мазилка, прах и всякакви строителни отпадъци от бетон, гипсокартон, тухли, вар и други. Най-лесния метод е, когато те се съберат в специални чували. Фирмите за извозване на строителни отпадъци, останали след ремонтна дейност разполага с голям набор от чували за смет, както и със специализирани автомобили, камиони и бусове, с които безпроблемно товарят и извозват до указани за целта места.

Може да поръчате транспортна услуга и да оставите всичко на екипа от професионалисти. Здравите служители пълнят чували, изнасят и извозват, а след тях пристига екип, които почиства по-фините детайли. Днес на пазара не са малко фирмите предлагащи този вид услуги, но това, на коя ще се доверите вие е ваше решение. Добре е да изберете фирма с доказано име в бранша и натрупан професионален опит. Специализирана в изхвърляне на строителни и битови отпадъци, фирмата може да помогне с много допълнителни услуги.

Цени за товарене и извозване на строителни отпадъци

10-15 чувала до 30 кг/бр – 60 лв.

15-25 чувала до 30 кг/бр – 70 лв.

25-35 чувала до 30 кг/бр – 90 лв.

Освен за изхвърляне, изнасяне и извозване, може да проучите как стоят нещата с доставка на строителни материали. Започвайки ремонт в дома, определено ще ви е нужна и тази услуга. Хамалската дейност не е за всеки, особено в разгара на лятото. Транспорта за по-обемисти мебели, предмети от бита, чували със строителни смеси, изнасяне на мебели, са все работа, която налага доста физическа и психическа подготовка. И защо да вършите вие всичко, след като може на ниски и достъпни за всеки цени да поръчате помощта, от която имате нужда.

За по-мащабни ремонтни дейности се налага употреба на големи контейнери за изхвърляне на отпадъци от ремонтна дейност. С услугите на професионална фирма, може да наемете контейнер за целта. Самосвали, бусове и товарни камиони също предоставят фирми по извозване на строителни отпадъци. Професионално почистване, извозване на битови и строителни отпадъци останали от ремонтна дейност, на днешно време не е глезотия или лукс, а услуга, която всеки може да си позволи, за да съхрани личното си здраве и, за да е уверен, че работата ще е свършена като по книга.

Специализирано извозване на строителни отпадъци

Активното промишлено и жилищно строителство, разгърнало се в нашата страна, изисква свободни терени за строителна площадка. Новите удобни терени за строителство се получават сложно, а с всеки ден стават все по-малко, затова под се събарят стари здания. И на мястото на старите полуразрушени има купчини строителни отпадъци: отломки от кирпич, тухли, мазилка, плочки, греди, стара дограма и др.

Предприятията, които са съборени и разрушени има нужда да се извозят строителните отпадъци в специално пригодените за това места. За управителите на такива предприятия извозването на строителен боклук е постоянна главна болка. Строителния отпадък не трябва да остане на улицата и двора, защото прахът и миризмата могат да доведат до обостряне на много видове заболявания – развитие на астма, туберкулоза и др. Постоянно действащите производствени предприятия ежедневно имат огромно количество отпадъци, които лесно се разнасят от вятъра, деца и възрастни. Децата често си играят не където трябва, измислят игри и могат да налетят на арматура, да се порежат на стъкло или просто да се набодат на дъски с гвоздей, които много често се намират на строителните площадки. За да се избегнат подобни травми и за да не се развият заболявания от строителния отпадък е необходимо боклука да се извозва ежедневно.

Извозването на строителен отпадък се извършва с използването на специална техника, при което боклука не може веднага да се хвърли на камиона, а следва да се използва бункер за отпадъка или някоя друга тара. Бункерите за извозването на строителния отпадък са предимно със следния обем от 8 до 20 и даже и до 27 куб.м. и са предназначени за почистване на голяма територия и крупно габаритен боклук: дъски, стъкла, тръби, отпадъци от бетонни панели и др. Натоварването на боклука в бункера с големи обеми се извършва чрез кранове. Не големите строителни фирми използват по-малки урни за боклук. Такива урни са удобни за събиране на малко количество строителен боклук от типа стружки, прах и др. Допълнително поставените урни за сметосъбираеми торби за боклук ще улесни процеса на натоварване транспортиране. При събиране на боклука в урната е възможна и неговата сортировка, което значително ще облекчи неговата последваща преработка.

Някои фирми, които се занимават с извозването на строителни отпадъци, предлагат бункери под наем, те са специални контейнери с различни обеми. В съответствие с договора, който сте сключили можете да използвате няколко такива бункера. Извозването на строителен отпадък се извършва по график, който е съгласуван и одобрен в договора. При извозване на строителен отпадъка бункера се натоварва на голям камион, който е оборудван със специално устройство за механизирано натоварване и разтоварване на товара. При извозване на строителни отпадъци е необходимо да се спазват всички правила и фирмата, занимаваща се с тази дейност, трябва да има лиценз и право за извозване.

 

Category: Hamal.BG

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *