Изхвърляне и извозване на горни кухненски шкафове

Изхвърляне и извозване на горни кухненски шкафове в София област

Изхвърляне и извозване на горни кухненски шкафовеПрез последните години стана все по-актуално голяма част от кухните да са обзаведени със секционни кухненски шкафове. Често те са с ламинирани плочи или с различни покрития, като гетинакс. Съществуват врати от масивна дървесина и покрития от водоустойчив лак.

Ако планувате да правите ремонт на облицовката на кухня, то добре е да предвидите и изхвърляне и извозване на горни кухненски шкафове.

В плана за ремонт, трябва и да са включени високата влажност на повечето кухненски помещения. Влагата може да доведе до разлепване на някои части от кухненските покрития, а това налага по-честата нужда от ремонт и подмяна.

В много от по-евтините решения, за да се спестят известни суми пари, хората сами се наемат с поправка на кухненски врати и рафтове. Това от друга страна ще реши и въпроса с изнасяне и изхвърлянето на горни кухненски шкафове, които са и по-потърпевши.

По отношение ремонта и свалянето на стария гетинакс се поставя тежест, която да притиска за броени минути, а след това лепилото, което излиза от вън се отстранява. Взема се и под внимание факта, че гентинаксът е твърд и дебел материал, който лесно се чупи. Сложност може да настъпи, когато се получи счупване или друга повреда, която да налага подмяна на целия лист гетинакс.

Сред сложните ремонтни работи по кухненски горни шкафове се оказва свалянето на стария и увреден гетинакс. Тук може да си помогнете значително с пара, която да помогне процеса на отлепване.

При монтаж на новия лист се изисква определена последователност. След, като е почистена повърхността се минава с шкурка, на тънък слой се намазва повърхността с лепило и се изчаква 3-4 мин. Залепва се. В прилепването трябва да се внимава за размествания. Последните правят процеса по нагласяване в по-късен етап невъзможен.

За по-голяма точност и прецизност в ремонта на кухненски шкафове може да се ползват и по-големи размери листа, за да има от къде да се отреже и донагласи след това.

Толкова с освежаването, за изхвърляне и извозване на горни кухненски шкафове може да потърсите хамал.бг.

Category: Hamal.BG TAG: , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *