Извозване на ламиниран паркет

Фирма за изхвърляне и извозване на ламиниран паркет 0888 575 888

Изхвърляне на ламиниран паркетЕдин от ремонтите, които често и много от нас вълнуват е свързан с поставяне или демонтаж на ламиниран паркет. За целта сме подготвили кратка информация, която да обогати познанията на желаещите да научат нещо ново. Първата стъпка в монтажа на ламиниран паркет е свързана с демонтажа на старото дюшеме или паркет. След което потърсете фирма за изхвърляне на строителни отпадъци и чак след това се заемете с изравняване на основата. Пода трябва да е нивелиран и с дебелина от еднакви части, при което да не се получават въздушни пространства в пода, хлътване или похлопване като на кухо. Задължително условие тук е да се монтира първо основата, а в случаи на много неравна повърхност на пода, понякога се налага къртене на замазка.

Разбиването се изисква и в случаи, на несъвместимост с врати и други детайли в помещенията. При монтаж на ламинат на основата се изисква тя да е суха, почистена и равна. Важно е да бъдат отстранени с прахосмукачка всички частици от пода, дори малките камъчета и песъчинки. За влажност на помещенията е добре тя да е около 3% . При монтаж на ламиниран паркет са необходими – зеге, чук, ръчен трион, ролетка и клинове. Подобни инструменти ще се налага да използвате дори за демонтаж на стар ламиниран паркет.

Следващата стъпка в монтажа на нов ламинат е поставяне на подложка. Нейната функция е да неутрализира неравностите по пода и да балансира при големи климатични аномалии в температурата. Това е нужно поради способността на ламината да се свива и разширява при резки температури. За изолация от шум и топлина се ползват специални подложки от фибран или стиропор. По самия монтаж има редица още детайли, които ще разгледаме в специална тема. За поддръжката на ламиниран паркет се изисква употреба на специални препарати създадени само за тази цел. За да се защити от надраскване на плъзгащите се крака на столове и маси, ламинираната повърхност, трябва да се монтират специални плъзгачи. По всякакви въпроси свързани с изхвърляне и изнасяне на стар ламиниран паркет може да потърсите хамалски услуги и товарен превоз.

Извозване на ламиниран паркет
5 (100%) 1 vote
Category: Hamal.BG TAG: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *