Изхвърляне на килими пътеки и мокети

Изхвърляне на подови настилки 0888 575 888

Изхвърляне на стар килимХигиената е най-добрия приятел на човек в ежедневието, но понякога дори тя се оказва недостатъчна, за да върнем някогашния вид на килими и мокети постелящи се в дома ни.

Трайни наслагвания, упорити петна от всякакъв произход, протриване, водещо до скъсване и всичко това налага скорошна подмяна.

Изхвърляне на стари килими и мокети е колкото най-лесния начин да решим въпроса, така и трудоемка работа. За целта сме подготвили кратък списък с възможности в борба с почистване на упорити петна от меките подови настилки, ако и тези няколко трика не помогнат, тогава може с чиста съвест да пристъпите към изхвърляне на килим или мокет, опитали всичко друго да го спасите.

Множеството прах, мръсни петна от органичен и неорганичен произход, топки косми и козина от домашни любимци изискват употреба на професионални препарати и качествени технологии.

Акцентирайки върху ежедневни петна и замърсявания, които унищожават стария килим или мокет, специалистите съветват материите да се поделят по произход. Така например килим от вълна, копринени детайли и памучни нишки, като по-чувствителни следва да бъдат обработван и с по-щадящи химикали.

Редовно прахосмукиране на килими и мокети е първото, с което може да съхраните живота на подовата настилка.

Опитите за отстраняване на прясно петно от килима са адекватна реакция, но към тях трябва да се подходи и професионално, защото триенето в една конкретна точка може да нанесе непоправими щети. Протриване, избеляване са само част от причините, които могат да засилят петното на килима или мокета и да предизвикат нужда от изхвърляне и подмяна.

Някои петна по килими и мокети са по-упорити, отколкото можем да предположим. За справяне с тях се налагат няколко обработки.

Един от модерните и надеждни начини за отстраняване на петна от килими и мокети е пране на пара или с прословутите Рейнбол машини. Те се предлагат като професионална услуга от много фирми, а при желание всеки може да опита и сам да се снабди с такива.

Петна от белина и други избелващи и разграждащи препарати, попаднали по килим или мокет не подлежат на отстраняване. И ако не сте успели да защитите меката подова настилка от тях, то сега единственото спасение е или да прикриете петното, като поставите някоя мебел от горе, или да се разделите със стария килим или мокет.

Една от бабините рецепти за справяне с множество петна по стари килими и мокети е разтвора от оцет и вода. В случаи, че нищо не помогне, то организирайте изхвърляне на стария килими и мокет и потърсете нови такива.

Изхвърляне на килими пътеки и мокети
Оценете статията
Category: Hamal.BG TAG: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *