Изхвърляне и извозване на дървени и отпадъци

Извозване на дървени отпадъци в София 0888 575 888

Изхвърляне на дървени отпадъциБългария притежава достатъчно запаси от дървесни ресурси. Има обширни региони, като Рила, Родопи, Пирин, Осогово и други планини залесени с обширни дъбови и борови гори. Естествено, притежавайки такова богатство и използвайки го, възниква актуалния въпрос: Къде се утилизират, изхвърлят и извозват старите мебели и дървени отпадъци, неизбежно възникнали в този отрасъл на промишлеността?. На този въпрос има отговор. Има компании, които се занимават с утилизация на дървесните отпадъци.

С какво може да се срещнем в процеса на работа:

– Отпадъци от естествена чиста незамърсена дървесина;

– Дървена тара и опаковка;

– Дървени стърготини;

– Дървен талаш;

– Изрезки от естествено чиста дървесина;

Към тези утилизиращи дървени отпадъци се отнасят и отпадъците на дървопреработващите и горскозаготовъчни предприятия. Най-очевидния вид на подобни отпадъци е изгнилата дървесина. При заготовката много често този материал се намира под открито небе и съответно не е защитен от външните атмосферни условия. Компаниите предлагащи този вид услуги са отлично оборудвани, както технологично, така и с човешки ресурс и са способни в максимално кратък срок да извършат събирането, натоварването, транспортирането и утилизацията на дървените отпадъци.

Дървената тара и опаковка може да се срещне в най-различни промишлени отрасли. Това са палети и европалети, касети, кутии, опаковка от фурнир за превоз на крупно габаритни и малогабаритни товари и др. Дървената тара бива различна по размер и товароподемност. Хамалските компании извършват утилизация на дървени отпадъци от всеки вид.

В България съществуват множество разновидности на дървета. Много от тях широко се използват в дървопреработващата промишленост. Във всички времена, даже и в съвременния технологично развит свят възниква въпроса с утилизацията на дървесината и дървените стърготини и талаш, в частност утилизацията на дървените отпадъци, винаги е стоял на дневен ред. Много организации извършват утилизация на дървените отпадъци на всички видове гори, използвайки съвременните технологии, за да се запази целостта на екологията!

Световния опит говори за това, че с помощта на иновациите на практика може да се събере до 95% негодна, на пръв поглед дървесина, но после тя се използва вторично. За съжаление в България утилизацията на дървените отпадъци често се извършва «по старому» макар, че голяма нейна част може и вторично да се използва в производството. Така, че както преди и сега огромно количество отпадъци от дъб и бор, просто се изгаря, като гориво или в най-добрия случаи се използват строителството.

Въпреки това, водещите компании в сектора за преработка на дървени отпадъци не изостават от техническия прогрес. Така, че в процеса на утилизация на дървените отпадъци се извършва щателна сортировка с последващо използване по тяхното предназначение. Големите изрезки, оставащи след дърво преработката, се транспортират за производство на паркет, като по-малките късове се използват при изработката на столове. Важната сфера за утилизацията на дървените отпадъци с много малки размери се използват за целулозно-хартиената и химическа промишленост.

Изхвърляне и извозване на дървени и отпадъци
Оценете статията
Category: Hamal.BG TAG: , , , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *