Демонтаж и изхвърляне на дюшеме

Демонтиране и изхвърляне на стар паркет или дюшеме 0888 575 888

Демонтаж и изхвърляне на дюшемеАко се наложи да демонтирате и изхвърлите дюшеме, какво ще направите. Предназначението на подовата настилка е да създава комфорт, уют и удобства. Дюшемето е създадено, за да се прелива с цялостния облик на помещенията и придава красиво излъчване. Сред най-разпространени остават дървените настилки познати като дюшеме и паркет. Когато обаче се износят, захабят и започнат да издават странни звуци при стъпване по тях, значи е настъпил момента за подмяната им. Двата основни типа обикновени подови настилки и паркетни настилки си имат своите характеристики и особености, които налагат леките различия за монтаж и демонтажа им.

В случаи, че е настъпил момента да подмените и изхвърлите вашето дюшеме, то това е мястото, където може да узнаете нещо ново около него. Демонтаж на дървено дюшеме се свежда до една дейност и тя е свързана с къртене и разбиване на подовата настилка. Тя от своя страна може да е от груби необработени дъски, служещи най-често за покриване на тавански подове и други не толкова посещавани помещения и фино дюшеме, което се поставя в холни, трапезни и други стаи.

За монтаж на груби дъски за дюшеме се използват такива с дебелина между 2,5 и 3 см, а дъските са с ширина между 10 и 16 см. Наковаването им една до друга се извършва плътно, а това изисква и специална техника при демонтаж. Чамовото дюшеме се отличава с по-големи размери 4 см и от 7 до 12 см. Техния монтаж е свързан с коване върху гредоред, бичмета. При паркетните настилки се съставят от твърдо дърво – бук, дъб и други. Дебелината им е различна и започва от 1.8 см. За техния монтаж се налага коване и лепене, а това прави настилката изключително здрава. Във всеки от трите случаи монтажа на дюшеме е свързан с голяма здравина и при нужда от демонтаж се налага сериозни къртачни дейности. Струпаните отломки и многото материал за изнасяне и изхвърляне на дюшеме налага помощ от фирма за хамалски услуги.

Демонтаж и изхвърляне на дюшеме
5 (100%) 3 votes
Category: Hamal.BG TAG: , , , , , , , , , , , , , , ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *